Aladrović: Turistička sezona više ne može imati snažan utjecaj

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je prognoze S&P u vezi kreditnog rejtinga Hrvatske.

Izvor:
Datum: 19.9.2020.

Tomislav Ćorić: Korupcija je boljka većine sustava

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić ocijenio je kako je potvrda kreditnog rejtinga na BBB minus agencije Standard & Poor's plod konzistentne makroekonomske politike koju je Vlada vodila proteklih godina te političke stabilnosti koju su kreirali.

Izvor:
Datum: 19.9.2020.

S&P potvrdio investicijski kreditni rejting Hrvatske

Agencija Standard & Poor's potvrdila je u petak kreditni rejting Hrvatske BBB-/A-3, uz stabilne izglede, istaknuvši fiskalne i monetarne mjere koje bi trebale ublažiti posljedice koronakrize i time spriječiti trajnu štetu po kreditne pokazatelje.

Izvor:
Datum: 19.9.2020.

Marić: Predlažemo da 1. siječnja idemo sa snižavanjem poreza na dobit i dohodak

Ministar financija Zdravko Marić imao je sastanak sa županima i gradonačelnicima te kaže da im je rekao i neke informacije koje do sada nisu znali.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Njemački ministar Altmaier: EU mora postati manje ovisna o azijskim dobavljačima

Europska unija mora reorganizirati trgovinske odnose, postati manje ovisna o azijskim dobavljačima na određenim područjima i razviti vlastite lance vrijednosti, rekao je Reutersu njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja

Irska zrakoplovna kompanija Ryanair izvijestila je u petak da će u listopadu smanjiti kapacitete za petinu budući da su europske vlade naprasno počele ograničavati putovanja kako bi suzbile pandemiju koronavirusa.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Libijska najava obnove izvoza spustila cijene nafte prema 43 dolara

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 43 dolara budući da je libijska najava obnove izvoza potisnula u drugi plan poruku proizvođača da će ustrajati na striktnoj provedbi sporazuma o smanjenoj opskrbi.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Radi 1,5 milijuna ljudi, ali nezaposlenost na godišnjoj razini porasla 32 posto

Krajem kolovoza u Hrvatskoj je bilo 1,53 milijuna zaposlenih osoba, što je za 0,4 posto više nego u srpnju, ali i četiri posto manje nego krajem lanjskog kolovoza, dok je stopa registrirane nezaposlenosti ostala na 9 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Pala prosječna neto plaća za srpanj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj je iznosila 6.722 kune, što je na mjesečnoj razini realno niže za 0,3 posto, dok je na godišnjoj više za 3,2 posto, objavio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Ericsson kupio američki Cradlepoint za 1,1 mlrd dolara

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u petak je izvijestio da je dogovorio kupnju američke tvrtku za bežično umrežavanje Cradlepoint za 1,1 milijardu dolara.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

U Kini će se prodavati kulen, pršut, dingač, mandarine...

Baranjski kulen, Dalmatinski i Drniški pršut, Lički krumpir, Dingač i Neretvanska mandarina, šest je proizvoda koji su se našli na listi od 100 europskih sa zaštićenim geografskim porijeklom koji će biti posebno označeni i privilegirani u trgovanju s Kinom, piše u petak Jutarnji list.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Jandroković: Podravka bilježi rast unatoč koronavirusu, važno je da nastavi tako

Predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković u četvrtak se sastao s vodećim ljudima Podravke te istaknuo kako je važno da ta prehrambena tvrtka nastavi dobro funkcionirati s obzirom na to da je jedna od najjačih hrvatskih kompanija i ima veliki utjecaj na gospodarstvo.

Izvor:
Datum: 18.9.2020.

Državne potpore za plaće idu dalje, provjerite ima li vaša tvrtka pravo na pomoć

Od utorka poduzetnici ugroženi koronakrizom mogu podnositi prijave za očuvanje radnih mjesta po novim kriterijima koji će važiti do kraja godine.

Izvor:
Datum: 17.9.2020.

Švedski gigant preuzeo Nanobit za gotovo milijardu kuna

Nanobit postaje dijelom švedske Stillfront grupe, jedne od vodećih svjetskih gaming kompanija u free-to-play segmentu, priopćili su iz Nanobita.

Izvor:
Datum: 17.9.2020.

Školnik: Ako želimo biti siromašni, zabranit ćemo rad nedjeljom

Predsjednik uprave Emmezete Slobodan Školnik u Newsroomu je govorio o uvođenju neradne nedjelje, te pojasnio kako on smatra da bi to nanijelo veliku štetu gospodarstvu.

Izvor:
Datum: 17.9.2020.