Tabak ugostiteljima: Kad vam je teško, sjetite se liječnika u zaštitnim odorama

O problemima ugostitelja za Dnevnik N1 govorila je Jelena Tabak iz Udruženja splitskih ugostitelja. Rekla je da se nadaju da će sezona krenuti, a srpanj je usporedila s početkom svibnja u "normalnim"okolnostima, bez pandemije.

Izvor:
Datum: 12.7.2020.

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovog vikenda, drugog u srpnju, prometuje oko 45.000 putnika, što je u okolnostima pandemije koronavirusa, rekordan ovogodišnji turistički promet za vikend.

Izvor:
Datum: 12.7.2020.

Jadroliniji promet i prihodi od karata u prvoj polovici godine upola manji

Brodovima Jadrolinije u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 52 posto putnika i 62 posto vozila manje u odnosu na isto razdoblje lani te je ostvareno 42 posto komercijalnih prihoda od prodaje karata.

Izvor:
Datum: 12.7.2020.

Analiza dobiti pokazuje veliku razliku u razvijenosti regija i županija

Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Splitsko-dalmatinskoj - ostvarili 80,4 posto ukupne lanjske neto dobiti poduzetnika, podaci su Fine.

Izvor:
Datum: 12.7.2020.

Kamperi - novi hit europskog turizma u vrijeme koronavirusa

Pandemija koronavirusa izmijenila je turističke navike, a čini se kako je jedan od pobjednika tih promjena putovanje kamperima.

Izvor:
Datum: 12.7.2020.

Guverner HNB-a: Ova kriza je za deset posto smanjila standard

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić u Dnevniku N1 pojasnio je kako je određen tečaj prema kojem je Hrvatska ušla u Europski tečajni mehanizam (ERM II), svojevrsnu čekaonicu za ulazak u eurozonu, te što to znači za hrvatske građane.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

U Hrvatskoj trenutno boravi više od pola milijuna turista

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

Nastavak skromnog obujma trgovanja, interes investitora privukle dionice Dukata

Uz nastavak skromnog obujma trgovanja, na Zagrebačkoj burzi protekloga su tjedna Crobexi pali, a nešto veći interes investitora privukla je dionica Dukata zbog najave istiskivanja manjinskih dioničara.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

Elon Musk pretekao Warrena Buffeta na listi najbogatijih ljudi

Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffeta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

Skori početak objave poslovnih rezultata pandemiju pogurao u drugi plan

Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju pred objavu poslovnih rezultata kompanija, no na europskim je burzama prevladavalo opreznije raspoloženje uslijed širenja pandemije.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

Kakav je protokol oko covida-19 za privatne iznajmljivače?

Ova turistička sezona ostavlja gorak okus obiteljskim iznajmljivačima. Ne samo da im je popunjenost upitna već je koronakriza donijela i nove obveze, čini se, s mnogo neodgovorenih pitanja. Jedno od najvažnijih pitanja je što s turistom za kojega se utvrdi da je zaražen.

Izvor:
Datum: 11.7.2020.

Nafta jeftinija zbog sve gore pandemije koronavirusa i zaliha nafte u SAD-u

Cijene nafte pale su u petak na svjetskim tržištima ispod 42 dolara, pritisnute rastom zaliha i rekordnim dnevnim porastom broja novozaraženih u SAD-u, koji su potaknuli zabrinutost za gospodarski oporavak i potražnju za naftom.

Izvor:
Datum: 10.7.2020.

Krajem lipnja 150.651 nezaposleni, 38 i pol tisuća više nego lani

Krajem lipnja na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bila je evidentirana 150.651 nezaposlena osoba, što je 4,7 posto manje nego krajem svibnja, ali i 34,3 posto više nego koncem lanjskog lipnja, pokazuju u petak objavljeni podaci HZZ-a.

Izvor:
Datum: 10.7.2020.

"Bit će duboka, ali kratka kriza. Srećom smo dio EU-a i drugi odlučuju o nama"

Stručnjak za krizni menadžment Danko Sučević skreće pažnju na to da "onih 10 milijardi nije hrvatska odluka". O "kuni ili euru" kaže i to da neki hrvatski političari kao da imaju Napoleonov kompleks, u svijetu ima 100 gradova većih od Hrvatske, a nemaju svoje valute.

Izvor:
Datum: 10.7.2020.

HUB: Presude Suda EU-a potvrđuju obvezujući pravni učinak sporazuma o konverziji

Hrvatska udruga banaka (HUB) ocjenjuje u petak da jučer donesena Suda EU-a nije primjenjiva na sudske postupke u Hrvatskoj, budući da su sporazumi o konverziji u RH sklopljeni na temelju zakona i na osnovi jasno propisanih i zakonom utvrđenih uvjeta i parametara.

Izvor:
Datum: 10.7.2020.