^
 

HNB upozorava: Na Veliki petak nećete moći obaviti međubankovne transakcije

Hrvatska narodna banka (HNB) izvještava kako je Veliki petak od uvođenja eura postao neradni dan za izvršavanje međubankovnih transakcija. Razlog tomu je što je to neradni dan platnom sustavu TARGET Europske središnje banke, kojeg je hrvatski sustav postao dijelom od uvođenja nove valute. Ova novost neće imati utjecaja na korištenje bankomatima, plaćanje kraticama niti plaćanja među računima unutar iste banke

Izvor:
Datum: 21.3.2023.

Tražite posao? Ovaj poslodavac nudi službeno vozilo, mobitel, božićnicu, uskrsnicu, regres, dar za dijete...

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave!

Izvor:
Datum: 21.3.2023.

Infobip imenovao Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora

Uvjereni smo kako ćemo zajedno s Richardom nastaviti s našom misijom postizanja ambicioznog, profitabilnog rasta, zaključio je Kutić.

Izvor:
Datum: 21.3.2023.

MOL počeo dopremu nafte iz Azerbajdžana do Bratislave preko Hrvatske

Iz MOL-a navode da će se nafta od terminala Sangachal u blizini Bakua do Ceyhana transportirati naftovodom BTC, u kojem MOL Grupa ima 8,9 posto vlasničkog udjela

Izvor:
Datum: 21.3.2023.

Vujčić o cijenama nekretnina: Promet se smanjuje, tada obično dolazi do pada cijena

Guverner je istaknuo da su pregledani podaci najvećih maloprodajnih lanaca te je utvrđeno da su "zbog eura rasle samo cijene usluga, a ne i proizvoda", što je potvrdio i Zavod za statistiku

Izvor:
Datum: 20.3.2023.

Osvojite radionicu digitalnog marketinga ''Lady Boss'' u vrijednosti od 1.490 eura

Lady Boss Business Growth Intensive ima za cilj naučiti polaznike da izrade i implementiraju strategiju za društvene mreže, digitalno oglašavanje i prodaju kako bi osvojili kupce, ostvarili rast poslovanja i povećali prodaju.

Izvor:
Datum: 20.3.2023.

Kraj krize? Najveća švicarska banka želi kupiti Credit Suisse, nudi do milijardu dolara

UBS također inzistira na 'znatnoj nepovoljnoj promjeni' koja može poništiti ugovor u slučaju pada vrijednosti za 100 ili više baznih bodova. Credit Suisse je odbio komentirati navode, a UBS i švicarska vlada nisu odmah odgovorili na Reutersov upit. UBS ispituje mogućnost preuzimanja Credit Suissea u sklopu kojega bi švicarska vlada mogla ponuditi jamstvo protiv mogućih rizika, izjavile su Reutersu u subotu dvije upućene osobe.

Izvor:
Datum: 19.3.2023.

Rimac poslao poruku mladim poduzetnicima: 'Najvažnije je ne gledati lokalno'

Vezano uz administraciju, Mate Rimac ističe kako je ona prepreka kad je tvrtka još mala. Ipak, naglašava kako je slično i u drugim zemljama, a možda čak i gore. Primjerice, kaže kako je u Engleskoj nemoguća misija dobiti bankovni račun za tvrtku.

Izvor:
Datum: 19.3.2023.

Tvrtke iz Slovenije i Čakovca grade luksuzan hotel u Ičićima, vrijedan čak 70 milijuna eura

Investicija Talentis grupe mađarskog ulagača Lorinza Meszarosa, koji je sagradio i novi stadion u Osijeku, vrijedna je 70 milijuna eura, a hotel će biti gotov 2015.

Izvor:
Datum: 17.3.2023.

Pad banaka ne utječe na hrvatski sustav? HNB: Banke u Hrvatskoj su stabilne

Američke i europske banke plaćaju danak nakrcavanja obveznicama. HNB: Banke u Hrvatskoj su stabilne

Izvor:
Datum: 16.3.2023.

ESB povećao kamatne stope na 3 do 3,75 %

Na sjednici Europske središnje banke odlučeno je da će eurske kamatne stope biti povećane na 3 do 3,75 posto, što je ishod koji je predviđala manjina ekonomskih analitičara. U pozadini rasta krije se nastavak rast temeljne inflacije, to jest one koja pokazuje cijene ostalih roba i usluga očišćenih od utjecaja energenata i hrane

Izvor:
Datum: 16.3.2023.

Osvojite mjesto za vaš tim na radionici 'Projektiranje Pametne tvornice'!

Poklanjamo radionicu 'Projektiranje Pametne tvornice' u sklopu projekta gdje će stručnjaci raditi na unapređenju Vašeg poduzeća!

Izvor:
Datum: 16.3.2023.

Je li bankarski sustav spašen? 'Čini se da nema potrebe za panikom, stvari su pod kontrolom'

Europska središnja banka kontaktirala je u srijedu sistemski važne zajmodavce u eurozoni kako bi ih ispitala o izloženosti posrnulom švicarskom zajmodavcu Credit Suisse. Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks pali jer su zbog problema Credit Suissea ponovno prevladala strahovanja od bankarske krize, dok su novi podaci o kretanjima u američkom gospodarstvu podržali tržište.

Izvor:
Datum: 16.3.2023.

Šef Saudijske narodne banke zbog koje je Credit Suisse doživjela nagli pad: "Panika je neopravdana"

"Ako pogledate kako se srozao cijeli bankarski sektor, nažalost, čini se kako je ljudima Credit Suisse samo izlika", rekao je Al Khudairy. Upravo su izjave ljudi iz Saudi National Banke da neće pomoći Credit Suisseu dovele do pada dionica te banke. No Al Khudairy kaže da iz švicarske banke nisu ni tražili financijsku pomoć.

Izvor:
Datum: 16.3.2023.

Preplavljeni smo jeftinim tekstilom iz Kine i to uništava domaću proizvodnju

Direktor Ivan Zobec ističe da su imali certifikat “Hrvatska kvaliteta”, ali kaže da više ne mogu plaćati HGK basnoslovni iznos da bi taj znak i održali

Izvor:
Datum: 16.3.2023.