^

Grlić Radman: Odnosi Hrvatske i Španjolske “izrazito prijateljski”

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Madridu, izjavio je utorak kako su odnosi Hrvatske i Španjolske "izrazito prijateljski" s prostorom za dodatnu suradnju u prometu, energetici i turizmu.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Iskusna novinarka agencije AP-a prva žena na čelu Washington Posta

Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Arrest warrants to be issued for Zoran Mamic after he fails to report to prison

Football coach Zoran Mamic, who was sentenced to four years and eight months in prison for siphoning money from the Dinamo football club, failed to report to the Remetinec prison by midnight Monday, after which a process began to issue a European Arrest Warrant and an Interpol warrant after him.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Diana Zadravec javit će se na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice

Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, Mario Zovak, podnio je ostavku uoči raspisivanja novog natječaja. Dijana Zadravec, predstojnica radiologije, koju djelatnici optužuju za mobing, javit će se na taj natječaj.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Raspisuju se tjeralice protiv Mamića, Vrbanović dobio datum služenje kazne

Raspisuju se tjeralice protiv Zorana Mamića koji službeno postaje i bjegunac nakon što se nije pojavio na izdržavanju 4 godine i 8 mjeseci duge zatvorske kazne. To znači da će, prema proceduri, BIH vlasti morati uhititi i provesti proceduru odlučivanja o izručenju Hrvatskoj koja inzistira da kaznu služi ovdje.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Napadač u ruskoj školi ubio sedmero djece

U ruskom Kazanju naoružani napadač ušao je u školu i krenuo pucati. Ubio je sedmero djece, a još njih 12 te četvero odraslih je ranjeno. Ruski predsjednik odmah je najavio zakonodavne izmjene oko vrste oružja koju civili smiju imati.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Dalić se oglasio o Sosi: Sada je on na potezu

Hrvatskom beku Borni Sosi propao je prelazak u njemačku reprezentaciju. Jedina reprezentacija za koju može igrati je Hrvatska, no pitanje je hoće li dobiti priliku. 

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Staro normalno: U četvrtak prvi domjenak, evo kako će sve izgledati

U Hrvatskoj se planiraju pilot projekti s javnim okupljanjima. U četvrtak u Strojarskoj ulici u neboderu na 26. katu održat će se jedan domjenak, a kako će sve izgledati objasnila je epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Dijana Mayer.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

KBC Rijeka otvorio neurološki postcovid odjel

KBC Rijeka otvorio je neurološki postcovid odjel jer koronavirus i nakon prebolijevanja ostavlja posljedice na mozak i tijelo.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Draghijev ured opovrgava da Rim želi da EU plati Libiji zaustavljanje migranata

Ured talijanskog premijera Maria Draghija opovrgnuo je u utorak pisanje medija da Italija predlaže da EU plati Libiji zaustavljanje migranata koji s njezinih obala kreću prema Europi.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Implementacija NPOO-a dovela bi do velikog iskoraka po pitanju digitalizacije

Implementira li sve napisano u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO), Hrvatska bi napravila veliki iskorak po pitanju digitalizacije, rečeno je u utorak na konferenciji "Digitalna Hrvatska 2030.".

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu, evo koliko će koštati

U Hrvatskoj se priprema veliko otvaranje uoči turističke sezone. Nakon najavljenih kontroliranih okupljanja, u ljekarne uskoro stižu brzi testovi za osobnu upotrebu.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Digitalne zelene potvrde bolje su rješenje od bilateralnih aranžmana

Digitalne zelene potvrde koje bi trebale omogućiti lakše putovanje unutar Europske unije bolje su rješenje od bilateralnih aranžmana između pojedinih članica, izjavila je u utorak u Bruxellesu državna tajnica u ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Španjolska od 20. svibnja planira dopustiti Britancima ulazak bez PCR testa

Španjolska od 20 svibnja planira ukinuti zahtjev koji nalaže da Britanci po dolasku u zemlju moraju predočiti negativni PCR test na koronavirus, pod uvjetom da stopa zaraze u Britaniji nastavi opadati, kazala je u utorak španjolska ministrica turizma.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.

Brnjac: Hrvatska je spremna za turističku sezonu

S obzirom na sve aktivnosti i poduzete sigurnosne mjere u zemlji i turističkom sektoru, Hrvatska je spremna za turističku sezonu, poručila je u utorak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na online seminaru "Hrvatska-sigurna i atraktivna" Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora-ECTAA.

Izvor:
Datum: 11.5.2021.