^

Cijene nafte porasle iznad 45 dolara nakon neočekivano snažnog pada zaliha SAD-a

Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima iznad razine od 45 dolara, potaknute neočekivano snažnim padom zaliha u SAD-u koji je potaknuo nade u stabilan oporavak potražnje od posljedica pandemije koronavirusa.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Iz Hrvatske FlixBusom ponovno dostupne brojne destinacije u Italiji

Italija se vraća u mrežu FlixBusa: Zagreb i Rijeka ponovno povezani s Italijom

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Europska industrijska proizvodnja oporavlja se od koronamjera

Europska industrijska proizvodnja ponovo je snažno porasla u lipnju, koji je označio početak oporavka i u Hrvatskoj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, pokazalo je u srijedu izvješće Eurostata.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

U lipnju 72 posto manje dolazaka i noćenja turista nego 2019.

U lipnju je u Hrvatskoj ostvareno 798 tisuća turističkih dolazaka, što je 72,7 posto manje nego u lipnju 2019. te 3,6 milijuna noćenja ili 72,4 posto manje, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Britanija u recesiji: Gospodarstvo u najvećem padu od 1955. godine

Britansko je gospodarstvo u recesiji nakon što su aktivnosti u drugom tromjesečju, u jeku pandemije koronavirusa, pale rekordnih 20,4 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, izvijestio je u srijedu statistički ured.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Mjesečna primanja radnika u Njemačkoj 2,2 posto niža

Bruto mjesečna primanja radnika u Njemačkoj s punim ili skraćenim radnim vremenom u prosjeku su bila za 2,2 posto niža u drugom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci saveznog zavoda za statistiku.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Azijske burze pod pritiskom neizvjesnosti oko fiskalnih poticaja

Na azijskim burzama cijene dionica u srijedu su pale zbog rastućih neizvjesnosti oko toga hoće li se američki političari dogovoriti o novom paketu fiskalnih poticaja američkom gospodarstvu, koje se i dalje nosi s teškim posljedicama koronakrize.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Pale cijene dionica na Wall Streetu, ulagače brine sve veća neizvjesnost

Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale, pri čemu su Dow Jones i S&P indeks prekinuli 7-dnevni trend rasta dok investitore brine sve veća neizvjesnost oko pregovora Bijele kuće i čelnika Kongresa u vezi novog paketa fiskalnih poticaja za američko gospodarstvo.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj 7.686 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 7.686 kuna, što je nominalni porast za 1,9 posto u odnosu na svibanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Izvor:
Datum: 12.8.2020.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma: Hrvatska se puni iz dana u dan

Vrhunac je turističke sezone. Od početka godine pa do danas otprilike smo na otprilike 50 posto lanjske sezone, što je iznenađujuće dobar rezultat s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Izvor:
Datum: 11.8.2020.

Pandemija pogoršala razliku u plaćama žena i muškaraca

Pandemija koronavirusa pogoršava razliku u plaćama žena i muškaraca iako bi dugoročno gledano mogla poboljšati poslovne mogućnosti ženama, objavljeno je u analizi Nacionalnog ureda za ekonomska istraživanja (NBER).

Izvor:
Datum: 11.8.2020.

VIG zbog korone otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj

Austrijski osiguravatelj Vienna Insurance Group (VIG) objavio je da je zbog Covida-19 otpisao ukupno 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji.

Izvor:
Datum: 11.8.2020.

Cijene nafte prekoračile 45 dolara, trgovci se nadaju dogovoru o poticajima u SA

Cijene nafte prekoračile su u utorak na međunarodnim tržištima razinu od 45 dolara, poduprte očekivanjima američkih gospodarskih poticaja i sve konkretnijim naznakama oporavka potražnje od koronablokade.

Izvor:
Datum: 11.8.2020.

Oštar pad broja zaposlenih u Velikoj Britaniji

Broj zaposlenih u Velikoj Britaniji pao je u drugom tromjesečju zbog koronakrize najsnažnije u deset godina, pokazuju u utorak objavljeni podaci statističkog ureda ONS-a.

Izvor:
Datum: 11.8.2020.

U Njemačkoj je useljavanje radnika sa zapadnog Balkana imalo pozitivni učinak

Useljavanje radnika sa zapadnog Balkana pozitivno je utjecalo na njemačko tržište rada, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada u Nuernbergu.

Izvor:
Datum: 11.8.2020.