^

Pandemija smanjila plaće, a cijene hrane rastu u Hrvatskoj rastu

Lani je u riziku od siromaštva bilo 743.000 građanki i građana koji su zarađivali manje od praga rizika za siromaštvo što za jednočlana kućanstva mjesečno iznosi 2.710 kuna i 5.691 kunu za obitelji s dvoje djece.

Izvor:
Datum: 31.10.2020.

Ministar Zdravko Marić o "financijskom pucanju zdravstva"

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić gostovao je u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija u kojoj je govorio o situaciji u zdravstvenom sustavu.

Izvor:
Datum: 31.10.2020.

Dukat u prvih devet mjeseci s 9,1 milijun kuna neto dobiti

Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 9,1 milijun kuna, što je pad za 30,6 milijuna kuna ili 77,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Nezaposlenost u EU i eurozoni nepromijenjena u rujnu; u Hrvatskoj blago pala

Nezaposlenost u Europskoj uniji i eurozoni zadržala se u rujnu na razini prethodnog mjeseca a u Hrvatskoj je blago pala, kliznuvši ispod prosjeka u zoni primjene zajedničke europske valute, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Kraš grupa sa 42 posto višom neto dobiti

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Janaf s neto dobiti od 233,4 milijuna kuna zaključno s rujnom

Neto dobit Jadranskog naftovoda (Janafa) za prvih devet mjeseci ove godine iznosi 233,4 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvještaja Janafa objavljeni u petak.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Guverner HNB-a: Možemo preživjeti, čak i da dođe do punog lockdowna

U Intervjuu tjedna Media servisa guverner HNB-a Boris Vujčić govorio je o tome možemo li izdržati još jedan lockdown, o oporavku, proračunu, međunarodnim pričuvama te otkrio hoće li nam pandemija otežati ulazak u eurozonu.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Gubitak Ine u prvih devet mjeseci 1,05 milijardi kuna

Gubitak Ine za prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosi 1,05 milijardi kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te kompanije objavljenog u petak.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Đuro Đaković u 9 mjeseci s manjim gubitkom nego u istom razdoblju prošle godine

Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Vučković: Vlada je zadovoljna uspješnim pregovorima Megglea i Fortenove

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u petak da je vlada zadovoljna uspješnim okončanjem pregovora između tvrtke Meggle i Fortenova grupe odnosno Belja plus, jer će se nastaviti proizvodnja i otkup mlijeka, a značajan broj radnika nastaviti raditi.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Hrvati u godinu dana povećali štednju za 11 milijardi kuna

Hrvatski građani u godinu dana su povećali štednju za 11 milijardi kuna usprkos pandemiji i slabijoj turističkoj sezoni od uobičajenih, pri čemu štedni depozit na razini cijele Hrvatske iznosi 52.874 kune po stanovniku, priopćila je Hrvatska gospodarska komora (HGK) uoči sutrašnjeg Svjetskog dana štednje.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Potrošnja u maloprodaji u Hrvatskoj pala sedmi mjesec zaredom

U Hrvatskoj je u rujnu potrošnja u maloprodaji pala 7,3 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je već sedmi mjesec zaredom kako je pala, ali sporije nego mjesec dana ranije.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Značajan porast prodaje hrvatskih proizvoda u zapadnoj Europi

Prodaja hrvatskih prehrambenih proizvoda na zahtjevnim zapadnoeuropskim tržištima u prva tri kvartala ove godine, unatoč pandemiji, povećana je za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu – priopćili su iz Adriatic group sa sjedištem u Beču, koja je najveći distributer prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine na tržišta zapadnoeuropskih zemalja.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Europsko gospodarstvo oporavilo se u trećem tromjesečju

Gospodarstvo EU-a i eurozone poraslo je u trećem tromjesečju najsnažnije otkada je Eurostat 1995. počeo objavljivati podatke, a među članicama najdinamičniji je oporavak od posljedica prvog vala koronavirusa bilježila Francuska.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.

Azijske burze opet pale, ulagači se boje sporog oporavka zbog pandemije

Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale, treći dan zaredom, jer se ulagači plaše usporavanja oporavka globalnog gospodarstva zbog neumoljivog širenja koronavirusa u svijetu.

Izvor:
Datum: 30.10.2020.