* -- srednje obrazovanje odraslih u nastavnom planu i programu:
* -2.1. hotelijersko-turistički tehničar
* -2.2. komercijalist
* -2.3. turističko-hotelijerski komercijalist
* -2.4. konobar
* -2.5. kuhar
* -2.6. slastičar
* -2.7. prodavač
* -čijim završetkom učenik stječe srednju stručnu spremu
* -- obavljanje poslova posredovanja za povremeni rad redovnih učenika
* -- provedba stručnog osposobljavanja i usavršavanja te neformalnih programa cjeloživotnog učenja
* -- provedba formalnih programa za stjecanje i vrednovanje skupova ishoda učenja/kurikuluma za stjecanje kvalifikacija na razinama 2 i 5 Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u dijelu koji se odnosi na strukovno specijalističko usavršavanje
* -- pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka i pružanje usluga smještaja
* -- pripremanje jela, pića i napitaka za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na priredbama i slično) i opskrba tim jelima, pićima i napitcima (ketering)
* -- djelatnost trgovine na malo izvan prodavaonica