organiziranje gastro-kulturnih manifestacija na području Grada Zagreba, te sudjelovanje na istim u organizaciji HKS-a ili drugih pravnih osoba na poziv u tuzemstvu i inozemstvu
organizacija tematskih rasprava, predavanja i javnih tribina
proširivanje profesionalnih i tehničkih znanja članstva iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva, kao i turizma
suradnja sa znanstvenim, stručnim, kulturnim i drugim institucijama na razvoju kulture
prehrane i razvoju kulinarstva-slastičarstva, te posebno na upotrebi domaćih proizvoda u kulinarstvu i slastičarstvu
organiziranje revija i natjecanja u kojima će se vrednovati kulinarske i slastičarske vještine, sposobnosti, kreativnost i inventivnost, a sve u svrhu promicanja bogate kulturne gastronomske baštine i to s ciljem što bolje afirmacije turističkog razvoja i prepoznatljivost tradicijske kulturne baštine - kuhinje našeg kraja
usavršavanje i stručno osposobljavanje svojih članova organizacijom seminara, radionica ili upućivanjem članova na razne oblike doškolovanja
sudjelovanje na kulinarskim i slastičarskim manifestacijama u zemlji i inozemstvu s ciljern promicanja i afirmacije bogate kulturne gastronomske baštine Grada Zagreba
organiziranje humanitarnih akcija: gastro-manifestacija za one kojima je neophodna pomoć društva radi lakšeg življenja
suradnja sa strukovnim Sindikatima i drugim institucijama u društvu po pitanju zaštite radnih prava kuhara i slastičara te osoblja u toj struci, proistekli iz nepoštivanja radnih prava od strane poslodavca ili društva
suradnja s ministarstvima Republike Hrvatske, njihovim područnim uredima-ispostava, te kulturnim, obrazovnim i znanstvenim institucijama, udrugama i ustanovama, turističkim zajednicama, trgovačkim društvima, javnim ustanovama, medijskim kućama kao i Sindikatima struke
djelovanje i posvećivanje pažnje, te razmatranje načina rješavanja problema proistekli iz nepoštivanja radnih prava od strane poslodavca ili društva s namjerom zaštite struke i pojedinca.